⇦ Back to thais eten

Beschrijving

In dit hoofdstuk gaan we het hebben over enkele van de meest populaire Thaise gerechten. We zullen leren over de ingrediënten en kookmethoden die worden gebruikt om deze gerechten te maken.

Pad Thai

Pad Thai is een van de meest bekende Thaise gerechten. Het is een noedelgerecht met groenten, ei, pinda's en vaak ook kip of garnalen. De noedels worden gewokt en daarna gemengd met de andere ingrediënten. Pad Thai wordt vaak geserveerd met limoen en koriander.

Tom Yum Soep

Tom Yum Soep is een pittige, zure soep die vaak wordt geserveerd als voorgerecht. De soep bevat vaak garnalen, champignons en citroengras. Het wordt op smaak gebracht met limoensap, vissaus en chilipepers. Tom Yum Soep is een heerlijke manier om de smaken van Thailand te ervaren.

Groene Curry

Groene Curry is een pittig gerecht dat wordt gemaakt met groene currypasta, kokosmelk, groenten en vlees of vis. De currypasta wordt gemaakt van groene chilipepers, knoflook, gember en andere kruiden. Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst en is een favoriet onder de Thaise gerechten.

Pad Kra Pao

Pad Kra Pao is een gerecht dat wordt gemaakt met gehakt of kip, basilicum en chilipepers. Het wordt vaak geserveerd met rijst en een gebakken ei. Het gerecht is pittig en vol van smaak en is een favoriet onder de lokale bevolking.

Mango Sticky Rice

Mango Sticky Rice is een dessert dat bestaat uit kleefrijst, kokosmelk en verse mango. Het is een heerlijke combinatie van zoet en zacht en is een populaire afsluiting van een Thaise maaltijd.

Conclusie

Thais eten is heerlijk en vol van smaak. De gerechten die we hebben besproken zijn slechts enkele voorbeelden van de vele heerlijke gerechten die Thailand te bieden heeft. Door te leren over de ingrediënten en kookmethoden die worden gebruikt, kunnen we een beter begrip krijgen van de Thaise keuken en de cultuur die erachter schuilt.


Now let's see if you've learned something...


⇦ 1. Inleiding tot Thais Eten 3. Thaise Eetgewoonten en Tafelmanieren ⇨