Index

1. Inleiding tot Mediamentor

Beschrijving: In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat Mediamentor is en waarom het belangrijk is om Mediamentor te gebruiken. Leerlingen zullen leren over de verschillende functies van Mediamentor en hoe ze deze kunnen gebruiken om hun digitale vaardigheden te verbeteren.

2. Veiligheid op het internet

Beschrijving: In dit hoofdstuk leren leerlingen over de gevaren van het internet en hoe ze zichzelf kunnen beschermen tegen online bedreigingen. Ze zullen leren over het belang van het beschermen van hun persoonlijke informatie en hoe ze veilig kunnen communiceren met anderen online.

3. Online communicatie

Beschrijving: In dit hoofdstuk leren leerlingen over de verschillende manieren waarop ze online kunnen communiceren, zoals e-mail, chat en sociale media. Ze zullen leren over de etiquette van online communicatie en hoe ze effectief kunnen communiceren met anderen online.

4. Digitale vaardigheden

Beschrijving: In dit hoofdstuk leren leerlingen over de verschillende digitale vaardigheden die ze nodig hebben om succesvol te zijn in de digitale wereld. Ze zullen leren over het gebruik van software en hardware, het maken van presentaties en het werken met digitale media.

5. Mediawijsheid

Beschrijving: In dit hoofdstuk leren leerlingen over het belang van mediawijsheid en hoe ze kritisch kunnen denken over de informatie die ze online vinden. Ze zullen leren over het evalueren van bronnen, het herkennen van nepnieuws en het maken van weloverwogen beslissingen over wat ze online delen.