⇦ Back to Geschiedenis van Cornwall

De prehistorie van Cornwall

In dit hoofdstuk leer je over de prehistorie van Cornwall, inclusief de vroege bewoners en hun levenswijze. Cornwall is een gebied in het zuidwesten van Engeland en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. De prehistorie van Cornwall wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende stammen en hun monumentale bouwwerken.

Vroege bewoners van Cornwall

De vroege bewoners van Cornwall waren voornamelijk jagers en verzamelaars die leefden van de natuurlijke hulpbronnen in het gebied. Ze woonden in kleine gemeenschappen en maakten gebruik van grotten en rotsschuilplaatsen als onderdak. Deze vroege bewoners hebben weinig sporen achtergelaten, maar er zijn wel enkele archeologische vondsten gedaan die hun aanwezigheid bevestigen.

Monumentale bouwwerken

Een van de meest opvallende kenmerken van de prehistorie van Cornwall zijn de monumentale bouwwerken die nog steeds te zien zijn in het landschap. De bekendste hiervan zijn de steencirkels, zoals Stonehenge en Avebury, maar ook in Cornwall zijn er verschillende steencirkels te vinden. Een ander opvallend bouwwerk zijn de zogenaamde 'fogous', ondergrondse gangenstelsels die waarschijnlijk dienden als opslagplaatsen of schuilplaatsen.

Archeologische vondsten

Archeologische vondsten hebben ons veel geleerd over de prehistorie van Cornwall. Zo zijn er verschillende grafheuvels gevonden die dateren uit de bronstijd en de ijzertijd. Ook zijn er verschillende voorwerpen gevonden, zoals aardewerk, gereedschap en sieraden, die ons meer inzicht geven in het dagelijks leven van de prehistorische bewoners van Cornwall.

Betekenis voor de geschiedenis van Cornwall

De prehistorie van Cornwall heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het gebied. De monumentale bouwwerken en archeologische vondsten zijn niet alleen van historisch belang, maar ook van cultureel belang. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de identiteit van Cornwall en trekken jaarlijks veel toeristen naar het gebied.

Conclusie

De prehistorie van Cornwall is een fascinerend onderwerp dat ons veel kan leren over de vroege bewoners van het gebied en hun levenswijze. De monumentale bouwwerken en archeologische vondsten zijn nog steeds te bewonderen en hebben een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis en cultuur van Cornwall.


Now let's see if you've learned something...


2. De Keltische periode ⇨