Voor abonnees op ChatGPT Plus ($20 per maand), geeft OpenAI niet alleen toegang tot GPT4 maar ook tot Plugins. Dit zijn handige externe tools die ChatGPT uitbreiden met veel extra functionaliteit.

Eerst naar wat voorbeelden

Speechki

Met Speechki zet je tekst in enkele minuten om naar audio.

Je schrijft of plakt eenvoudig je gewenste tekst en dan geeft Speechki je ene link naar een audiobestand, dat je kan afspelen, downloaden, of opnemen op een website of social pagina.

Speechki ondersteunt momenteel 76 talen .

Video Insights

Video Insights werkt prachtig om YouTube-video's samen te vatten.

Vul simpelweg de URL van de video in en ChatGPT geeft je een uitgebreide beschrijving van waar de video over gaat.

Nu kun je weten waar een video over gaat zonder deze volledig te hoeven bekijken.

Link Reader

De Link Reader plug-in is een indrukwekkende plugin die informatie uit verschillende soorten bronnen ik kan halen zoals webpagina's en PDF-bestanden.

Door een link naar een website, PDF-document, afbeelding of een vergelijkbare bron te sturen, zal de ChatGPT de inhoud analyseren. Na de analyse kun je vragen stellen over de verzamelde gegevens en geeft ChatGPT gedetailleerde antwoorden op je vragen.

Daarnaast kan deze je ook snel beschrijvingen geven van grafieken of afbeeldingen door eenvoudigweg de URL van de afbeelding te delen.

Plugins om de zwakheden van ChatGPT op te vangen

Plugins lossen veel van de grootste problemen met ChatGPT in één keer op:

  1. Verouderde informatie — Het is duur om zelf een LLM te trainen, en als je dat eenmaal hebt gedaan, is het moeilijk om deze te updaten met nieuwe informatie (zoals het nieuws van de dag of de status van je aankomende boodschappenlevering). Plugins lossen dit op door actuele informatie in de prompt te injecteren.
  2. Eigen-informatie — Je kunt ChatGPT niet vragen naar je banksaldo. Die gegevens veranderen voortdurend en zijn privé. Maar met plugins kan je bank je toestaan om je account te koppelen aan ChatGPT.
  3. Verzinsels Ook wel bekend als hallucinatie, dit is een van de belangrijkste redenen waarom het lastig is om op ChatGPT te vertrouwen. Wanneer je een vraag stelt, krijg je bijna altijd een antwoord. Zelfs als het model dat antwoord eerst moet verzinnen. Plugins stellen het model in staat om nauwkeurige informatie uit externe bronnen te halen en daarmee veel nauwkeurigere antwoorden te geven.

Ok, het kost wat. Maar Plugins maken ChatGPT wel nog een heel stuk nuttiger.


Vorige post: Generieke Language Tutor