Ik heb een generieke language tutor gemaakt die je helpt met het oefenen van een vreemde taal.

Elke vreemde taal.


Eerder schreef ik een post over een een Spaanse Language Tutor die ik had gemaakt om me met behulp van ChatGPT te helpen met het leren van Spaans. Daar kreeg ik veel enthousiaste reacties op en ook mensen die vroegen: kan je dit ook maken voor het leren van Duits of Chinees?

Ja, dat kan. Sterker nog: hij staat nu online!


Wat meer in detail

Ik instrueer ChatGPT met een aantal voorbeelden van zinnen, Spaanse vertalingen daarvan en hoe hij daar dan om moet reageren in zijn analyse. Dat werkt heel goed.

Mijn idee was om deze instructie en vooral de voorbeelden te vertalen naar Duits, Chinees, etc. Maar wat blijkt? Dat is helemaal niet nodig!

Als ik het model instructies geef met Spaanse voorbeelden en vervolgens vraag om mijn vertalingen in het Duits te beoordelen, dan werkt dat net zo goed. Zo’n Large Language Model maalt niet om taal. Intern wordt het toch allemaal omgezet naar en representatie op basis van betekenis.

Wat betekent dit?

Dit betekent dat ik met het veranderen van één woordje, namelijk de naam van de taal, de tutor in een andere taal kan zetten.

Check hem zelf uit Ik heb op dit moment Chinees (simpel en traditioneel), Frans, Duits, Italiaans en Portugees. Wil je graag een andere taal oefenen. Laat het me weten.


Vorige post: GPT biografie generator