Midjourney is een tekst-naar-beeld model met een focus op creatviteit.


Het model is ontwikkeld door een onafhankelijk onderzoekslaboratorium met dezelfde naam. Met de service kunnen gebruikers afbeeldingen genereren op basis van tekstuele beschrijvingen, waardoor een breed scala aan kunstvormen ontstaat, van realistische tot abstracte stijlen. De AI van Midjourney staat vooral bekend om zijn hoogwaardige, goed gestructureerde en gedetailleerde afbeeldingen.

midjourney

Prompt: “A Girl with Glowing Earrings” by Julian van Dieken (screenshot Valentina Di Liscia/Hyperallergic via Instagram)

De nieuwste versie heeft ook de mogelijkheid om elke afbeelding die je uploadt te veranderen in wat je maar wilt, in plaats van nieuwe afbeeldingen vanaf nul te genereren.

Midjourney produceert 1 tot 4 afbeeldingen met een lage resolutie, afhankelijk van het algoritme en de gebruikte parameters. Je kan meer variaties genereren of een enkele afbeelding opschalen tot maximaal 3 megapixels.

Vergelijking met andere netwerken

Ter vergelijking: de taalverwerking van Midjourney loopt achter op die van DALL·E en neemt trefwoorden over in plaats van uitgebreide betekenissen van bijschriften. Midjourney lijkt gaandeweg echter wat meer vrijheid van creativiteit te hebben. De gegenereerde afbeeldingen zijn veel artistieker, hoewel ze minder nauwkeurig aansluiten bij de opgegeven prompt.

Het grote voordeel van Midjourney ten opzichte van DALL·E is extra controle via promptparameters. Je kan de versie van het creatieve algoritme kiezen, incl. het testen van voorbeelden, beeldverhouding, mate van chaos, resultaatkwaliteit (in verhouding tot de kosten) enz.

Discord

Midjourney werkt via Discord

  1. Meld je aan voor Discord.
  2. Meld je aan voor Midjourney en accepteer de uitnodiging voor het Midjourney Discord-channel.
  3. Ga naar een #newbies-kanaal en typ /subscribe.
  4. Kies je Midjourney-plan (basis plan kost $8 per maand).
  5. Ga terug naar Discord en begin met het genereren van afbeeldingen met het commando /imagine.
    /imagine A Girl with Glowing Earrings

Vorige post: Hallucination