Index

1. Inleiding tot Paardenwelzijn

Beschrijving: In dit hoofdstuk wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste aspecten van paardenwelzijn. Hierbij wordt ingegaan op de fysiologie en het gedrag van paarden, en hoe deze factoren van invloed zijn op het welzijn van het paard.

2. Voeding en Water

Beschrijving: In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat de voedingsbehoeften van paarden zijn en hoe deze kunnen worden vervuld. Hierbij wordt ingegaan op de verschillende soorten voer en hoe deze moeten worden samengesteld. Ook wordt besproken hoeveel water paarden nodig hebben en hoe dit kan worden verstrekt.

3. Huisvesting en Omgeving

Beschrijving: In dit hoofdstuk wordt besproken wat de ideale huisvesting is voor paarden en hoe deze kan worden gerealiseerd. Hierbij wordt ingegaan op de verschillende soorten stallen en weides, en hoe deze moeten worden ingericht. Ook wordt besproken hoe de omgeving van invloed kan zijn op het welzijn van het paard.

4. Gezondheid en Verzorging

Beschrijving: In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe paarden gezond kunnen blijven en welke verzorging zij nodig hebben. Hierbij wordt ingegaan op de verschillende ziektes en aandoeningen die paarden kunnen krijgen, en hoe deze kunnen worden voorkomen of behandeld. Ook wordt besproken hoe de hoeven, vacht en tanden van het paard moeten worden verzorgd.

5. Training en Gedrag

Beschrijving: In dit hoofdstuk wordt besproken hoe paarden getraind kunnen worden op een manier die het welzijn van het paard bevordert. Hierbij wordt ingegaan op de verschillende trainingsmethoden en hoe deze kunnen worden toegepast. Ook wordt besproken hoe het gedrag van het paard kan worden geobserveerd en geïnterpreteerd, en hoe hierop kan worden ingespeeld.